SALÁT Z KADEŘÁVKU S PEČENÝMI BATÁTY

Příjemný podzimní salát s kousky sušených rajčat, pečených batátů a oliv. Díky své jednoduchosti se hodí prakticky ke všemu. Skvělá je kombinace s masem, sýrem, pečenými žampiony. Můžete si jej vzít s sebou do práce  s kouskem sýru jako studený salát nebo si jej dát jako lehkou přílohu k večeři, kdy na zahradě s přáteli grilujete skvělé maso.

INGREDIENCE na 4 porce:

  • veliký batát
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 200g kadeřavé kapusty = kadeřávku = kale
  • 2 lžíce jablečného octa
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 100g sušených rajčat v oleji, drobně nakrájených, následně zbaveých oleje
  • 100g jemně nakrájených černých oliv bez pecek
  • 100g piniových oříšků , semínek z dýně či slunečnice (můžete lehce opéci na suché pánvičce.

POSTUP:

Předehřejte troubu na 200°C. Batát oloupejte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Plátky vyskládejte na pečicí papír a dejte do trouby péct asi na 10 min. Jakmile uvidíte, že jsou batáty zlatavé a na okrajích vypadají křupavě, třeba jako domácí americké brambory, máte hotovo. Vyndejte je z trouby a dejte stranou. Jakmile vychladnou, nakrájejte je na menší kousky.

Dejte do kuchyňského robotu listy kadeřávku zbavené tvrdého řapíku  a pomocí několika pulsů nasekejte na menší kousky. Pak vyklopte do salátové mísy, přidejte sůl, pepř, ocet, olej, olivy, sušená rajčata, citronovou šťávu a pokud chcete, tak i semínka. Důkladně promíchejte a nakonec přidejte batáty. Tento salát je super studený i teplý.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Mým posláním je dělat lidi zdravější a štíhlejší bez zbytečného počítání kalorií. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře