Příjemný podzimní salát s kousky sušených rajčat, pečených batátů a oliv. Díky své jednoduchosti se hodí prakticky ke všemu. Skvělá je kombinace s masem, sýrem, pečenými žampiony. Můžete si jej vzít s sebou do práce s kouskem sýru jako studený salát nebo si jej dát jako lehkou přílohu k večeři, kdy na zahradě s přáteli grilujete skvělé maso.
INGREDIENCE na 4 porce:
POSTUP:
Předehřejte troubu na 200°C. Batát oloupejte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Plátky vyskládejte na pečicí papír a dejte do trouby péct asi na 10 min. Jakmile uvidíte, že jsou batáty zlatavé a na okrajích vypadají křupavě, třeba jako domácí americké brambory, máte hotovo. Vyndejte je z trouby a dejte stranou. Jakmile vychladnou, nakrájejte je na menší kousky.
Dejte do kuchyňského robotu listy kadeřávku zbavené tvrdého řapíku a pomocí několika pulsů nasekejte na menší kousky. Pak vyklopte do salátové mísy, přidejte sůl, pepř, ocet, olej, olivy, sušená rajčata, citronovou šťávu a pokud chcete, tak i semínka. Důkladně promíchejte a nakonec přidejte batáty. Tento salát je super studený i teplý.