TVAROHOVÝ KOLÁČ
S OVOCEM A LEHKOU ŠPALDOVOU KŮRKOU

INGREDIENCE:
- 250 g jemně mleté špaldové mouky (případně jiné celozrnné)
- 6 lžic kokosového/ palmového cukru
- 100 g kokosového oleje případně másla
- 5 lžic rostlinného nápoje případně vody
- 2 hrušky nebo jablka
- 2 nízkotučné/odtučněné tvarohy
- 3 vejce
- vlašské ořechy
POSTUP:
Z mouky, 2 lžic cukru, másla a nápoje/ vody připravte těsto (možná se bude trochu drobit, ale to nevadí, protože se vrstvou tvarohu hezky spojí. Do nízké kulaté formy na koláč rozválejte/ roztlačte těsto prsty až k okrajům. Následně jej několikrát propíchejte vidličkou, aby se na něm neudělaly během pečení bubliny a dejte předpéct do vyhřáté trouby asi na 5 minut na 180 °C. Mezitím si připravte náplň z tvarohů vajec a zbytku cukru. Oloupejte hrušky/ jablka, zbavte je jádřince, překrojte v polovině a shora nakrájejte, ale nepřekrojte úplně. Tvarohovou vrstvu rovnoměrně rozetřete na koláč, naskládejte na něj ovoce (které ještě můžete lehce posypat cukrem) a koláč dozdobte vlašskými ořechy. teď už s ním jen šup do trouby na 180°C na 40-45 minut.