REBARBOROVÝ POHÁR

Rebarbora je moc fajn, tak jen do ní!

INGREDIENCE:

4 velké či 6 menších porcí…záleží na tom, jak velcí jste jedlíci

  • 8 menších oloupaných sladkých jablíček bez jadřinců (obdobou mohou být hrušky, broskve a jiné sezónní ovoce)
  • 4 oloupané řapíky rebarbory (můžete klidně i víc, pokud ji máte hodně v oblibě)
  • pytlík pudinkového prášku (doporučuji bezlepkový s pravou vanilkou, případně můžete použít i jiný škrob na zahuštění)
  • dle chuti cukr – já mám nejraději kokosový/ palmový nebo xylitol … pokud budete mít sladké ovoce, není cukru vůbec třeba
  • 1/2 hrnku vody na rozmíchání pudinku + troška vody na dušení
  • můžete přidat trošku čerstvě jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citronu či pomeranče
  • piškoty – doporučuji cukrářské piškoty od Bio-nebio, jsou ze špaldové mouky a třtinového cukru

 

POSTUP:

Do hrnce dejte jablka a rebarboru – vše nakrájené na malé kousky, podlijte troškou vody a duste pod pokličkou do změknutí asi 15 minut. Pudink rozmíchejte v 1/2 hrnku vody, přidejte do dušených jablek a 2-3 minuty promíchávejte. Směs je hotova, teď přidejte citronovou kůru a ještě jednou hezky promíchejte. Do pohárků či sklenic vrstvěte na střídačku vrstvu piškotů (pro dospěláky máčených v kávě  klasika…) a vrstvu dušených jablek s rebarborou. Klidně si udělejte ještě třetí čerstvě – ovocné patro třeba z jahod či banánů.

Poslední vrstva by měla být z dušeného mixu. Pro extra mlsouny při servírování doporučuji navršit kopeček jogurtu, tvarohu, „rostlinného jogurtu či pudinku“, mascarpone, nebo že by zmrzliny?

Nechte si chutnat!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.