REBARBOROVÝ POHÁR
Rebarbora je moc fajn, tak jen do ní!

INGREDIENCE:
4 velké či 6 menších porcí…záleží na tom, jak velcí jste jedlíci
- 8 menších oloupaných sladkých jablíček bez jadřinců (obdobou mohou být hrušky, broskve a jiné sezónní ovoce)
- 4 oloupané řapíky rebarbory (můžete klidně i víc, pokud ji máte hodně v oblibě)
- pytlík pudinkového prášku (doporučuji bezlepkový s pravou vanilkou, případně můžete použít i jiný škrob na zahuštění)
- dle chuti cukr – já mám nejraději kokosový/ palmový nebo xylitol … pokud budete mít sladké ovoce, není cukru vůbec třeba
- 1/2 hrnku vody na rozmíchání pudinku + troška vody na dušení
- můžete přidat trošku čerstvě jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citronu či pomeranče
- piškoty – doporučuji cukrářské piškoty od Bio-nebio, jsou ze špaldové mouky a třtinového cukru
POSTUP:
Do hrnce dejte jablka a rebarboru – vše nakrájené na malé kousky, podlijte troškou vody a duste pod pokličkou do změknutí asi 15 minut. Pudink rozmíchejte v 1/2 hrnku vody, přidejte do dušených jablek a 2-3 minuty promíchávejte. Směs je hotova, teď přidejte citronovou kůru a ještě jednou hezky promíchejte. Do pohárků či sklenic vrstvěte na střídačku vrstvu piškotů (pro dospěláky máčených v kávě klasika…) a vrstvu dušených jablek s rebarborou. Klidně si udělejte ještě třetí čerstvě – ovocné patro třeba z jahod či banánů.
Poslední vrstva by měla být z dušeného mixu. Pro extra mlsouny při servírování doporučuji navršit kopeček jogurtu, tvarohu, „rostlinného jogurtu či pudinku“, mascarpone, nebo že by zmrzliny?
Nechte si chutnat!