PEČENÁ DÝŇOVÁ KAŠE
...pečená kaše s oříšky, přelitá dokonalou směsí teplého koření...mmmmňam! Ať už si uděláte tuto kaši v týdnu či o víkendu, určitě se stane vašim rodinným receptem.

Chcete-li vyrobit chia "vejce", promícháme dohromady 3 lžíce vody a 1 lžíci chia. Nechte nabobtnat po dobu 3-5 minut a máte to!
4-6 porcí
INGREDIENCE:
- 2 šálky ovesných vloček
- ½ lžičky prášku na pečení (nejlépe ten bez fosfátů)
- ¼ lžičky soli pro zvýraznění chuti
- 1 lžička skořice
- ¼ lžíce muškátového oříšku
- ¼ lžičky kardamonu
- hrst pekanů či jiných oblíbených ořechů
- 1½ šálku mléka (používám neslazené mandlové nebo kokosové mléko)
- 1 šálek uvařeného dýňového pyré
- ¼ šálku čistého javorového sirupu
- 1 polévková lžička semena chia + 3 polévkové lžíce vody (nebo 1 vejce)
- ½ lžičky vanilky (nemusí nutně být)
POSTUP:
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Ve velké míse smícháme vločky, prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek a kardamom. Přidáme ½ dávky ořechů (zbytek necháme na posypání vrchu).
- Smícháme mokré přísady - mléko, dýně, sirup, chia vejce / vejce a vanilku.
- Mokré přísady přimícháme do směsi suché, nalijeme do pečicím papírem vyloženého menšího pekáče a posypeme zbytkem oříšků.
- Pečte na 180°C 25-30 minut.
- Podávejte s jogurtem/ rostlinným mlékem a troškou sirupu.

Pokud vám kaše vychladne, lze ji nakrájet jako buchtu 😉
POZNÁMKY K RECEPTU:
Jaký je nejlepší způsob, jak to znovu zahřát? Určitě můžete použít mikrovlnnou troubu na 30-60 sekund. Nebo kaši můžete dát do trouby při 180°C.
Změňte to! Neváhejte vyměnit pekanové pečivo za něco jako sušené brusinky, pokud se vám líbí. Nebo přihoďte na vrchol koláče několik čokoládových peciček před pečením