PALAČINKY Z POHANKOVÉ MOUKY
Proč všechno dělat jen z klasické mouky! Palačinky z pohanky lámanky jsou jasným důkazem, že bezlepková dieta nemusí být v žádném případě nuda, osobně už snad ani jiné palačinky dělat nebudu

INGREDIENCE:
4 porce
- 180 g pohankové mouky hladké (záleží na velikosti banánu)
- 500 ml vody (nebo 250 ml nahradit rostlinným mlékem)
- 1 banán
- kokosový olej na opékání
- troška soli pro zvýraznění chuti
POSTUP:
Rozmixujte vodu s banánem, přidejte mouku, sůl a důkladně spojte v krémovité těstíčko.
Tenké palačinky opékejte na středně vysokou teplotu z obou stran. Nikdy jsem nebyla přeborník na palačinky a většinou jsem vytvořila spíše trhanec… Tyhle palačinky jdou obracet mnohem lépe, než palačinky z klasické mouky.
Pak už jen zbývá hotové palačinky pomazat tím, co máte rádi. Já jsem zvolila bezlaktózový tvaroh a bio marmeládu slazenou třtinovým cukrem.