NUGÁTOVÝ ŘEZ BEZ MLÉKA A LEPKU

INGREDIENCE:
na korpus
- 4 vejce
- 110 g mletých ořechů (použila jsem mandle)
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku (bez fosfátů)
- špetka soli
- 2 lžíce medu
na nugátový krém potřebujete
- 3 lžíce panenského kokosového oleje
- 4 lžíce kakaa (skvělé je nepražené kakao, ale maličko chutná jinak)
- 3 lžíce arašídového másla
- 2-3 lžíce rozehřátého medu
- švestková povidla
POSTUP:
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s medem, přidejte ořechy, kakao, prášek do pečiva, sůl a do takto vzniklého těsta postupně pomaličku opatrně vmíchejte sníh z bílků. Nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut při 180°C , následně ztlumte teplotu na 150°C a pečte dalších 25 minut. Korpus nechte důkladně vychladnout.
Tekutý kokosový olej důkladně vymixujte s ostatními ingrediencemi na krém. Vychladlý korpus potřete silnější vrstvou povidel a následně rovnoměrnou vrstvou připraveného krému a vložte do lednice ztuhnout. Pokud nejste fanouškem povidel, nevadí, řez je výtečný i bez nich – korpus klidně rovnou potřete nugátovým krémem