KÁVOVÁ ZRNA (RAW)

Tak dneska mám pro vás zdravou variantu kávových zrn. Tohle vánoční cukroví je moje oblíbené, takže u nás rozhodně na svátečním stole chybět nebude. No a protože je dle mého názoru naprosto neškodné, klidě si jej užijte, jak je libo. Obsažené ingredience jsou zdraví prospěšné 😉

INGREDIENCE na 10 - 12 kousků:

  • 2 a půl lžíce raw kakaa (= nepražené, plné vitamínů a minerálních látek)
  • 1 a půl lžíce arašídového másla (klidně i jiné ořechové, pokud arašídové zrovna nemáte v oblibě)
  • 2 lžičky raw kokosového oleje (= vysoká kvalita = tzv. panenský olej)
  • 8 g jemně namleté kávy
  • 1 a půl lžičky datlového/ agáve/ čekankového/ javorového / kokosového sirupu

Pokud máte opravdu rádi sladké, namočte zrnka ještě do kvalitní čokolády, ať jsou celá pokrytá a opravdu si pochutnáte 😉

POSTUP:

Vše spojte a vytvořte hutné těsto, ze kterého půjdou rukou vyválet oválky, které pomocí tupé hrany nože nakrojíte do tvaru kávového zrna. Pokud se stane, že budete mít těsto moc řídké, stačí přidat kakao či kávu. Nakonec můžete zrnka ještě posypat troškouo kakaa pro efekt a chuť. Skladujeme v lednici, pokud nějaké zbydou.

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash