FITNESS CHEESECAKE S MINIMEM CUKRŮ

Klasická situace, kterou zná každý - jste doma a máte na něco neskutečnou chuť ... ani kilo banánů to prostě nespraví. Tak co teď? 🙂

Tenhle cheesecake plný bílkovin je řešení. Krásně sytí, je slaďoučký a hlavně bezvýčitkový 😉 

 

INGREDIENCE NA 1 (DORTOVÝ ) CHEESECAKE:

  • 130 g jemných (bezlepkových) vloček nebo drcených cornflaků (dělají se i pohankové)
  • 3 lžíce jakéhokoli sypkého proteinu (veganská verze nebo klasická syrovátka - příchuť je na vás - vanilka, moka, čoko, jahody....vyberte si 😉 )
  • 750 g polotučného/ nízkotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 4 lžíce medu
  • voda na zředění
  • pár brusinek nebo kousíčků čokolády do tvarohového těsta, pokud to máte rádi

POSTUP:

První se vrhněte na přípravu korpusu. Vločky smíchejte s proteinem a podle potřeby přidejte vodu, aby se směs hezky spojila v kaši, ale netekla. Kaši následně rozetřete na dno pečicím papírem vyložené formy.
Do mísy dejte zbytek surovin, vše pečlivě zamíchejte a směs nalijte na připravený korpus. Povrh uhlaďte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170°C po dobu 25 minut. Po upečení nechte důkladně vychladnout, ideálně dejte na pár hodin odležet do lednice. Cheesecake pak bude krásně pevný a ještě chutnější.