FITNESS CHEESECAKE S MINIMEM CUKRŮ
Klasická situace, kterou zná každý - jste doma a máte na něco neskutečnou chuť ... ani kilo banánů to prostě nespraví. Tak co teď? 🙂
Tenhle cheesecake plný bílkovin je řešení. Krásně sytí, je slaďoučký a hlavně bezvýčitkový 😉
INGREDIENCE NA 1 (DORTOVÝ ) CHEESECAKE:
- 130 g jemných (bezlepkových) vloček nebo drcených cornflaků (dělají se i pohankové)
- 3 lžíce jakéhokoli sypkého proteinu (veganská verze nebo klasická syrovátka - příchuť je na vás - vanilka, moka, čoko, jahody....vyberte si 😉 )
- 750 g polotučného/ nízkotučného tvarohu
- 3 vejce
- 4 lžíce medu
- voda na zředění
- pár brusinek nebo kousíčků čokolády do tvarohového těsta, pokud to máte rádi
POSTUP:
První se vrhněte na přípravu korpusu. Vločky smíchejte s proteinem a podle potřeby přidejte vodu, aby se směs hezky spojila v kaši, ale netekla. Kaši následně rozetřete na dno pečicím papírem vyložené formy.
Do mísy dejte zbytek surovin, vše pečlivě zamíchejte a směs nalijte na připravený korpus. Povrh uhlaďte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170°C po dobu 25 minut. Po upečení nechte důkladně vychladnout, ideálně dejte na pár hodin odležet do lednice. Cheesecake pak bude krásně pevný a ještě chutnější.

