DATLOVÉ BROWNIES

Asi se mnou budete souhlasit, když řeknu, že brownies je strašná spousta druhů. A v podstatě je vždycky chuť jakéhokoli brownies skvělá - čokoláda a příjemně "nedopečená" textura to zařídí.

Brownies se vyrábí téměř ze všeho - od cukety, přes fazole....

Tohle brownies je bez přidaného cukru, sladké pouze díky datlím - pokud si tedy zrovna vyberete variantu bez přidané čokolády 🙂 Datle jsou neskutečným zdroje železa, draslíku, vitaminu B a dalších.

Pokud příjde nečekaná návštěva, máte cca do 20 minut napečeno, opravdu je tento recept neskutečně rychlý, tak jen do toho.

INGREDIENCE na 9 kousků:

  • hrnek medjol datlí
  • hrnek  vody/ pro větší požitek můžete dát i kokosové mléko-smetanu
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 3/4 hrnku vloček - ideálně ovesných bezlepkových, ale klidně i bezlepkovou mouku
  • 1 lžička sody na pečení
  • pro fajnšmekry - hrubě nasekaná kvalitní čokoláda jako extra posyp těsně před šoupnutím do trouby

POSTUP:

Vše společně vymixujete do krémové hmoty (asi jako klasické těsto na bábovku) a dáte do předehřáté trouby na 180°C, po 8 minutách zkontrolujete špejlí - bodnete doprostřed koláče 🙂 , pokud se na špejli těsto ještě lepí, necháte ještě chvilku dopéct.

Krájíte teprve po vychladnutí. Na závěr můžete celé dílo posypat na moučku umletým erythritolem/xylitolem/ kokosovým cukrem.

Dobrou chuť 😉