BEZLEPKOVÉ PERNÍČKY Z POHANKOVÉ MOUKY

Vyrostla jsem na poctivém vánočním cukroví. Z toho důvodu jsem bohužel většinou různými paleo / raw náhražkami klasických druhů cukroví spíš otrávená, než že bych si pochutnala... Ale tento recept mám ráda, protože není téměř poznat, že je "šizený" - bezlepkový a se záměnou klasického cukru. Těsto krásně drží a výsledek chutná skvěle = jako tradiční perníček 🙂 ! Co víc, si přát - jdem na ně?

INGREDIENCE:

  • 200 g jemné pohankové mouky
  • 200 g rýžové mouky
  • 150 g erythritolu - upraveného na moučkovou formu - já jsem umixovala v mlínku na kávu 🙂
  • 1-2 lžíce perníčkového koření ) ideálně, pokud si doma namelete své čerstvé
  • 2 lžíce kakaa - doporučuji raw kvalitu
  • 1 lžička sody
  • 2 vejce - máme od farmáře
  • 140 g kvalitního medu
  • 60 g másla

POSTUP:

Popravdě se s ničím moc v kuchyni nepářu, takže šup se vším do mixéru a zapnout 🙂

Mixujete tak dlouho dokud se vám nevytvoří jedna krásně kompaktní koule. Tu vyndáte a šoupnete ji do igelitového pytlíku či nádobky s víčkem do lednice alespoň na 1/2 dne. Pak už jen na pomoučeném vále rozválíte a vykrajujete , co chcete :), pečete na 180°C asi 6-8 minut, záleží na troubě. Zkrátka, až perníčky chytnou trošku barvu, vyndáte je 😉 

Z plechu sundávat, až jsou perníčky vychladlé = tvrdší, vaši manipulaci pak v pohodě vydrží 🙂

Dobrou chuť !