SALÁT S PEČENOU RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU A GRANÁTOVÝM JABLKEM
...příloha nebo samotné jídlo? Oba způsoby jsou skvělé!
Tato kombinace není úplně tradiční, ale chuť salátu je ohromná, věřím, že se vám bude také líbit!

INGREDIENCE na 3-4 porce:
- 200 g růžičkové kapusty (váha po očištění)
- 400g brambor
- 1 lžička mletého chilli
- kapka olivového oleje, sůl, pepř
- zrníčka z 1 granátového jablka
- 50 g hrubě nasekaných lískových oříšků nebo piniových semínek
- 2 lžíce javorového sirupu
POSTUP:
Troubu zahřejte na 180 C. Růžičkovou kapustu podélně rozkrojte brambory nakrájejte je na podobně velké kousky. Brambory společně s kapustou vložte na pečicí papír na plech , posypte kořením a dejte do trouby asi na 30 minut - dozlatova. Jakmile plech vyndáte, přesuňte pečenou zeleninu do mísy, přihoďte oříšky, zrníčka granátového jablíčka, javorový sirup a důkladně vše promíchejte.