SALÁT S PEČENOU RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU A GRANÁTOVÝM JABLKEM

...příloha nebo samotné jídlo?  Oba způsoby jsou skvělé!

Tato kombinace není úplně tradiční, ale chuť salátu je ohromná, věřím, že se vám bude také líbit!

INGREDIENCE na 3-4 porce:

  • 200 g růžičkové kapusty (váha po očištění)
  • 400g brambor
  • 1 lžička mletého chilli
  • kapka olivového oleje, sůl, pepř
  • zrníčka z 1 granátového jablka
  • 50 g hrubě nasekaných lískových oříšků nebo piniových semínek
  • 2 lžíce javorového sirupu

POSTUP:

Troubu zahřejte na 180 C. Růžičkovou kapustu podélně rozkrojte brambory nakrájejte je na podobně velké kousky. Brambory společně s kapustou vložte na pečicí papír na plech , posypte kořením a dejte do trouby asi na 30 minut - dozlatova. Jakmile plech vyndáte, přesuňte pečenou zeleninu do mísy, přihoďte oříšky, zrníčka granátového jablíčka, javorový sirup a důkladně vše promíchejte.