LEHKÝ SALÁT Z ŘEPY S GRILOVANÝM HERMELÍNEM/ S KOUSKY KUŘECÍHO MASA.
Taky patříte k těm, co zavařenou řepu nemůžou ani vidět? Pokud ano, tak neházejte ještě řepu do žita a pojďte ji uvařit. Chuť vařené či pečené řepy je totiž velmi příjemná.
INGREDIENCE NA SALÁT S HERMELÍNEM 1 porce:
- HERMELÍN FIGURA (doporučuji použí tohoto „Pepu“-má o 30% méně tuku, než klasický Hermelín, tedy i o hromadu méně kalorií a na chuti to poznat nejde )
- 200 g červené řepy
- lžíce zakysané smetany (10-12 % tuku)/ balsamika
- sůl, pepř, pažitka
- hrstka krájeného řapíkatého celeru
-
můžete přidat slunečnicová/ konopná semínka
POSTUP:
Uvařte ve slupce řepu (menší řepičky jsou vhodnější, protože jsou rychleji hotové), po zchladnutí stačí opláchnout, nemusíte nutně loupat – pouze ošklivá místa- a nastrouhejte. Hermelín dejte na gril či pánev ( není třeba pod něj dávat olej) a opečte z obou stran.
Mezitím v míse smíchejte nastrouhanou řepu se zakysanou smetanou, solí, pepřem, octem, semínky a celerem. na talíři na řepový salát posaďte krále sýrů a posypte nakrájenou pažitkou.
INGREDIENCE NA SALÁT S MASEM 3 porce:
- 250 g kuřecí prsa
- 300 g červené řepy
- grilovací koření
- 150 g bulguru/ kamutu/ jáhel/ rýže
- 3 vejce
- 60 ml zakysané smetany (10-12 % tuku)
- sůl, pepř
- jarní cibulka/ pažitka
- trocha oleje na orestování masa

POSTUP:
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, okořeňte a pak je zprudka opečte na rozpálené pánvičce. Mezitím si uvařte ve slupce červenou řepu (menší řepičky jsou vhodnější, protože jsou rychleji hotové), po zchladnutí očistěte od škaredých míst a nastrouhejte. Vejce uvařte a oddělené bílky nakrájejte na kostičky. Bulgur (ten je připravený v mžiku můžete dochutit kouskem wurzlu (= rostlinný vývar) a nechejte ho vychladnout.
V míse smíchejte bulgur s nastrouhanou řepou, smetanou, s bílky, rozdrolenými žloutky a kuřecími nudličkami. Pořádně promíchejte a nakonec dochuťte kořením a posypte nakrájenou pažitkou.