FAZOLKOVÝ SALÁT
Fazolový salát je rychlý a jednoduchý na přípravu a jeho neobvyklá – avšak příjemná – chuť vás mile překvapí, ingredience na něj můžete mít navíc pořád doma, takže si jej kdykoli uvaříte znovu.
INGREDIENCE:
- 350 g fazolových lusků (mohou být i mražené)
- 1/2 zralého avokáda
- 30 g měkkého kozího sýru/ zakysané smetany na vaření
- 80 g sojových kostek (suchý stav)/ šmakoun
- pár hoblinek parmazánu
- sůl, pepř, kdo chce, může přidat česnek
POSTUP:
Očištěné fazolové lusky dejte ve trošce vody dusit pod pokličkou dokud nezměknou. Mezitím si uvařte sojové kostky v osolené vodě. Do odkapaných uvařených fazolek vmíchejte smetanu nebo sýr a rozmačkané avokádo, přidejte sůl, pepř. Na talíři k fazolkách dodejte sojové maso a posypte parmazánem.
Jednoduchý salát, který zahřeje je hotov.
