FAZOLKOVÝ SALÁT

Fazolový salát je rychlý a jednoduchý na přípravu a jeho neobvyklá – avšak příjemná – chuť vás mile překvapí, ingredience na něj můžete mít navíc pořád doma, takže si jej kdykoli uvaříte znovu.

INGREDIENCE:

  • 350 g fazolových lusků (mohou být i mražené)
  • 1/2 zralého avokáda
  • 30 g měkkého kozího sýru/ zakysané smetany na vaření
  • 80 g sojových kostek (suchý stav)/ šmakoun
  • pár hoblinek parmazánu
  • sůl, pepř,  kdo chce, může přidat česnek

POSTUP:

Očištěné fazolové lusky dejte ve trošce vody  dusit pod pokličkou dokud nezměknou. Mezitím si uvařte sojové kostky v osolené vodě. Do odkapaných uvařených fazolek vmíchejte smetanu nebo sýr a rozmačkané avokádo, přidejte sůl, pepř. Na talíři k fazolkách dodejte sojové maso a posypte parmazánem.

Jednoduchý salát, který zahřeje je hotov.