DÝŇOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU

Tato napůl luštěninová polévka je ohromně jednoduchá záležitost. Já mám doma  navíc i  ještě jednoho pomocníka - Miomat - jednoduše hrnec, do kterého vše najednou naházím a jakmile na mne asi po 30 minutách pípne, je vše vařeno, mixováno a může se jít rovnou ke stolu. Pokud děláte  jídlo pro 3, max 4 osoby, je to prima záležitost, víc se do něj bohužel nevejde 🙁 ...člověk nemůže mít všechno, že? 🙂

INGREDIENCE:

  • 100 g kokosové smetany
  • 300 g dýně (hokkaidó, máslová, muškátová, jakákoli 😉 )
  • hrst červené čočky
  • sůl
  • troška kari
  • 1 litr vody
  • hrst opečených dýňových semínek nebo vlašských ořechů k podávání

POSTUP:

Omytou, vydlabanou (oškrábanou) dýni nakrájejte na menší kousky a vařte společně s 1 litrem vody a čočkou asi dvacet minut, dokud čočka i dýně nezměkne. Mezitím si na pánvičce nasucho opečte dýňová semínka nebo vlašáky. Jakmile se rozvoní, šup s nimi z tepla pryč. Po uvaření přidejte do polévky koření,  smetanu a ponorným mixérem ji rozmixujte na krém. Podávejte zakápnuté olejem a posypané opečenými semínky.