ZELENINOVÁ POLÉVKA S PAK CHOI
INGREDIENCE:
- 1 polévková lžíce extra panenského kokosového oleje nebo 2 lžičky ghí
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- ½ lžičky jemně nasekaného zázvoru
- 60 g (2 ¼ oz/ 1 šálek) brokolice, nahrubo nasekané
- 450 g (1 lb/ 1 svazek) anglického špenátu
- 600 g bok choy (pak choy)
- 155 g (1 šálek) na kostky nakrájené máslové dýně
- 1 litr zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mléka
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí , při podávání - není nutná
POSTUP:
Ve velkém hrnci na středním ohni rozpusťte olej nebo ghí. Přidejte cibuli a opékejte 3 - 4 minuty. Přidejte česnek, zázvor a zelenou zeleninu a opět nechte asi 3 - 4 minuty opékat.
Pak přihoďte dýni a přilijte vývar a celé to přiveďte k varu. Následně snižte teplotu na minimum, přilijte kokosové mléko a přikryté vařte dalších 20 minut/ dokud není dýně měkká. Nechte mírně vychladnout, následně vše důkladně rozmixujete a podávejte s klíčky či posypané lahůdkovým droždím.
