ZELENINOVÁ POLÉVKA S PAK CHOI

INGREDIENCE:

  •  1 polévková lžíce extra panenského kokosového oleje nebo 2 lžičky ghí
  •  1 cibule, nakrájená na kostičky
  •  2 stroužky česneku, rozdrcené
  •  ½ lžičky jemně nasekaného zázvoru
  •  60 g (2 ¼ oz/ 1 šálek) brokolice, nahrubo nasekané
  •  450 g (1 lb/ 1 svazek) anglického špenátu
  •  600 g bok choy (pak choy)
  •  155 g (1 šálek) na kostky nakrájené máslové dýně
  •  1 litr zeleninového vývaru
  •  250 ml kokosového mléka
  •  1 polévková lžíce lahůdkového droždí , při podávání - není nutná

POSTUP:

Ve velkém hrnci na středním ohni rozpusťte olej nebo ghí. Přidejte cibuli a opékejte 3 - 4 minuty. Přidejte česnek, zázvor a zelenou zeleninu a opět nechte asi 3 - 4 minuty opékat.

Pak přihoďte dýni a přilijte vývar a celé to přiveďte k varu. Následně snižte teplotu na minimum, přilijte kokosové mléko a přikryté vařte dalších 20 minut/ dokud není dýně měkká. Nechte mírně vychladnout, následně vše důkladně rozmixujete a podávejte s klíčky či posypané lahůdkovým droždím.