ŘEPOVÁ POMAZÁNKA 3X JINAK

Mám pocit, že řepa je v našich končinách jedna z nejúžasnějších zelenin! Umí toho tolik, že bychom tu byli do zítra, když bychom chtěli všechno vyjmenovat. Největší užitek je z čerstvé šťávy doma dělané a do 30 minut vypité, ALE skvělá je i v pomazánce v kombinaci  s dalšími úžasnými ingrediencemi, jako je např. kopr, křen nebo třeba koriandr! Tady je krátký výčet toho, co všechno řepa zvládne a my jdeme na pomazánky!

1. VARIANTA

INGREDIENCE na 2-3 porce

  • 300 g upečené řepy
  • hrstička čerstvého kopru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • himalájská sůl dle chuti (ta růžová)

POSTUP:
Uvařenou, oloupanou, vychladlou červenou řepu společně se všemi ostatními ingrediencemi rozmixujte dohladka. 

2. VARIANTA

INGREDIENCE na 3-4 porce

  • 250 g uvařené či upečené červené řepy
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 50 g bílého jogurtu/ může být i kokosová varianta
  • 2 lžíce majonézy/ veganská verze též možná
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

Řepu nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte zbytek ingrediencí, vše v míse hezky spojte a už jen vychutnávejte 😉 Co takhle dozdobit avokádem? Je to paráda!

3. VARIANTA:

  • 250 g uvařené či upečené červené řepy
  • sůl, pepř
  • 300 g cizrny vařené doma/ z plechovky bez nálevu, řádně propláchnuté
  • 100 g čerstvého jemně nakrouhaného křenu
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • svazek čerstvého koriandru
    POSTUP: Řepu nastrouhejte na jemném struhadle. Cizrnu umixujte do hladkého krému společně s olejem, křenem a kořením. Smíchejte řepu i základ z cizrny a už jen užívejte super chuti třeba v kombinaci s ranní topinkou.