LÍVANCE Z CIZRNY

Je váš jídelníček stereotypní? Jíte často pečivo, protože vás nenapadá, co jiného si dát? Vsaďte na cizrnové lívanečky! Vůbec nevadí, pokud nejste příznivci luštěnin – v lívanečcích nepoznáte klasickou chuť cizrny.

INGREDIENCE:

4 osoby

  • 200 g vařené cizrny
  • 1 vejce (farm/ BIO)
  • 2 lžíce špaldové/ klasické polohrubé mouky/ bezlepkové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
  • 4 lžičky palmového/ kokosového cukru
  • 50 – 100 ml rostlinného nápoje (množství hodně závisí na druhu použité mouky – rýžový, mandlový, kokosový…), případně voda

POSTUP:

Uvařenou cizrnu rozmixujte s rostlinným nápojem a ostatními ingrediencemi. Když bude těsto moc husté, stačí přidat trošku rostlinného nápoje na zředění. Poté na pánvi, která může být lehce potřená (kokosovým či řepkovým) olejem, opékejte z obou stran lívanečky.

Cizrnové lívanečky jsou výborné se skořicí a medem/ javorovým sirupem nebo třeba s jemně mletým palmovým cukrem společně  s vlašskými oříšky.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Mým posláním je dělat lidi zdravější a štíhlejší bez zbytečného počítání kalorií. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře