ČOČKOVÁ TAK TROCHU JINAK

Málokdo zvládá jíst luštěniny 2x týdně, ideálně však každý den!  Třeba tato polévka alespoň trošku zvedne vaši měsíční průměrnou spotřebu luštěnin 😉

INGREDIENCE:

  • 400 g hub, mohou to být i žampiony
  • 400 g sterilovaná drobná (zelená) čočka
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti kadeřávku, případně klasické kapusty
  • 1 litr kuřecího/zeleninového vývaru
  • 125 ml kokosové smetany
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce oleje/ ghí/ kokosového oleje
  • sůl, pepř

POSTUP:

Houby nakrájejte na plátky, kadeřávek nahrubo, cibuli a česnek nadrobno. V pánvi orestujte na oleji cibuli s česnekem, po chvilce přidejte houby a kadeřávek. Po další chvíli vývar a kokosové mléko + sůl, pepř a vařte 20 minut. Na závěr přidejte okapanou čočku (ideál je od Bonduelle – vapeur) a nechte ještě dalších 10 minut prohřát.

Nezapomeňte si talíř důkladně ozdobit pořádnou dávkou čerstvé petrželky.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Mým posláním je dělat lidi zdravější a štíhlejší bez zbytečného počítání kalorií. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře