JEDNOU JE ŠPATNĚ MÁSLO, PAK ZASE VEJCE, PŘED NĚJAKÝM ČASEM SE PRO ZMĚNU HOOODNĚ PROPÍRAL KOKOSOVÝ TUK. Nechápu, proč dostal takový náklad kritiky?!
Každý má právo na svůj pohled na věc, tohle je ten můj:
Panenský kokosový olej má krásné přednosti, které z něj dělají potravinu s jedinečným efektem na lidské zdraví. Nejvíc nepřátel si ale podle mě nadělal hned ze dvou důvodů:
Palmový olej má všechny 4 zmíněné body úplně opačně. Tělo trpí, pokud jej jíte. Palmový olej se vyrabí za vysokých teplot z ošklivých zbytků kokosů. Vysoké teploty jsou nutné na redukci nepěkných pachů a vybijí vše funkční a hezké, co v oleji kdy bylo. Opičky a deštné pralesy umírají. Jestliže jste příznivcem sladkostí a různých slaných pochutin běžně se vyskytujících v obchodech, věřte mi, že palmového oleje sníte opravdu hodně. 🙁 1 l palmového oleje vyjde na zhruba 50 Kč, 1l panenského kokosového asi na 600 Kč.
S ČÍM NÁM TEDY PANENSKÝ (RAW) KOKO. TUK POMŮŽE?
Nechtějme prosím po všech zdrojích tuku, aby překypovaly omega 3 mastnými kyselinami. Není důvod se přejídat jednotlivými složkami potravy, o kterých se domníváme, že jsou zdravé. Třeba někdo za 5 let řekne, že to byla špatná cesta.
Na poctivém másle je hezké to, jak voní, jak chutná …to že obsahuje cholesterol je prostě fakt. Bez cholesterolu by máslo nebylo máslem. Cholesterol je náš kámoš, nesmíme to s ním ale přeháněn, tak jako se vším v životě. Věřím, že chápete, co tím myslím.
Kokosový tuk je Mr. Úžasňák, co dokáže zatočit s přerostlými bakteriemi a všelijakými houbami v těle, Možná by o tuto schopnost přišel, pokud by měl složení MK jako ryby. Kdo ví?
PROTO PROSÍM, UŽÍVEJTE SI PESTRÉHO VÝBĚRU POTRAVIN, KTERÝ NÁM TATO DOBA NABÍZÍ. POKUD BUDETE JÍST STŘÍDMĚ A BAREVNĚ, NEBUDETE SE MUSET TRÁPIT S OBSAHEM JEDNOTLIVÝCH PRVKŮ V KAŽDÉM JÍDLE.