BANÁNOVÝ SALÁT

I když se banán v zeleninovém salátu může na první pohled zdát jako neobvyklá kombinace, moc doporučuji ho takto ochutnat, věřím, že budete výsledkem kombinací chutí v salátu příjemně překvapeni.

Fruktózu z banánů játra milují, dělá jim moc dobře. Banány poskytují rychlou energii, která proudí přes játra a probouzí ospalé buňky  těla, zvyšuje jejich vynalézavost a pracovní výkon. Banány jemně působí na výstelku střevního traktu a také ve výsledkem relaxují nervy navázané na střevní trakt.

Listová zelenina je zase úžasným léčitelem střevních poruch. Pomáhají vytvářet zásaditější žaludeční kompozici zvýšením prospěšných hladin kyseliny chlorovodíkové, což zase zabíjí nevhodné bakterie, které vytvářejí špatné kyseliny zodpovědné za mnohé formy refluxu.

INGREDIENCE 2-3 porce:

  • 1/2 šálku najemno nakrájené cibule/ jarní cibulky (volitelně, moc doporučuji ji do salátu dát)
  • 2 polévkové lžíce řasy dulse (forma vloček je moc fajn, nemusí být, ale je tato řasa je opravdu fantastická)
  • 4 velké hezky zralé banány, nasekaných na kousky
  • 1 šálek nakrájené okurky nebo jablka (volitelně)
  • 2 až 3 řapíky celeru, malé kousky
  • 4 až 6 šálků listové zeleniny (například baby špenát, římský nebo červený listový salát)
  • přírodní jumbo rozinky (pokud chcete salát ještě sladší)

NA ZÁLIVKU:

  • 2 čajové lžičky medu OD VČELAŘE
  • 1/2 šálku ČERSTVĚ VYMAČKANÉHO pomerančového džusu

POSTUP:

Všechnu zeleninu a ovoce společně promíchejte. V malé misce smíchejte med a pomerančový džus. Přidejte do salátu a znovu promíchejte. Ihned podávejte.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Mým posláním je dělat lidi zdravější a štíhlejší bez zbytečného počítání kalorií. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře