ZVĚŘINA DO JÍDELNÍČKU?

Zvěřinou označujeme kosterní svalovinu zvěře, která byla ulovena v přírodě.

V ČR se můžete nejčastěji setkat s nabídkou:

  • JELENA EVROPSKÉHO
  • JELENA SIKY
  • SRNCE OBECNÉHO
  • DAŇKA SKVRNITÉHO
  • MUFLONA
  • BAŽANTA OBECNÉHO
  • PRASETE DIVOKÉHO

KACHNA NUTRIEJe opravdu nesrovnatelná kvalita masa zvířete, které celý život volně běhá na slunci a čerstvém vzduchu, živí se tím, co najde v přírodě a zemře nečekaně než kvalita masa ustájeného zvířete plného antibiotik, stresů z prostředí a nasycených tuků obsažených v téměř nepoužívané svalovině.

Maso ze zvěřiny je lehce stravitelné, je jemnější a má charakteristickou vůni a chuť. Příznivý je i její nízký obsah tuku (1-2 %), tedy i cholesterolu a naopak vysoký obsah esenciálních aminokyselin.

V poslední době jsou ke zvěřině nejvíce trendy sladké omáčky – šípková, švestková aj.

Zvěřina se dá péci, vařit, grilovat, nikdy maso nenamáčejte dlouho ve vodě a vždy je ponořte již do vařicí vody, dejte do rozehřáte trouby. Maso se tak rychle zatáhne a vše dobré zůstane uvnitř

POZOR!!!

Zvěřinu jezte jen v dobrých restauracích!

80% zvěřiny je ilegálně distribuováno bez jakýchkoli kontrol – HROZÍ RŮZNÉ NÁKAZY, z nichž některé stále neumíme léčit (svalovec aj.)

Zvěřina je perfektní do jídelníčku malých, velkých, tlustých i tenkých, avšak buďte obezřetní při jejím výběru i přípravě!

NAPIŠTE ČI ZAVOLEJTE

ráda vám pomohu s jakýmkoli neduhem, který vám narušuje vaši životosprávu  - osobně či online, pokud nejste z Prahy a okolí

Tel: 732 904 047

Mail: info@fitarian.cz

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.