TAPIOCA PUDING

Tapioca puding  je výborná a zdravá obdoba snídaně, svačinky či mlsání pro celiaky, vegany i osoby s laktózovou intolerancí. Tapioca je škrob (podobně jako kukuřičný nebo bramborový škrob, který běžně používáme v kuchyních) získaný z kořene manioku.

INGREDIENCE:

4 porce

  • 50 g tapioca perliček
  • 300 ml rostlinného nápoje (nejlepší je kokosové „mléko“, prima však chutná i mandlové, ovesné, rýžové aj.)
  • 1 polévková lžíce kokosového, agáve či javorového sirupu

POSTUP:

Tapioca perličky propláchněte studenou vodou a dejte do hrnce společně se 150 ml rostlinného nápoje nabobtnat – postačí hodinka. Pak přilijte dalších 150 ml, sirup a povařte vše za stálého míchání asi 5 minut. Tapioca zgelovatí podobně jako klasický pudink. Po vychladnutí ještě trošku zatuhne a nasákne další vodu – mírně tekutá konzistence po uvaření tedy nevadí.

V lednici vám tato dobrota vydrží i několik dní.

Pokud se ptáte, kde tapiocu sehnat, pak je nejsnazší zkusit hledat pomocí google, heureky apod. Míst, kde tuto mňamku koupíte, je spousta!