REBARBOROVÝ POHÁR

Rebarbora je moc fajn, tak jen do ní!

INGREDIENCE:

4 velké či 6 menších porcí…záleží na tom, jak velcí jste jedlíci

  • 8 menších oloupaných sladkých jablíček bez jadřinců (obdobou mohou být hrušky, broskve a jiné sezónní ovoce)
  • 4 oloupané řapíky rebarbory (můžete klidně i víc, pokud ji máte hodně v oblibě)
  • pytlík pudinkového prášku (doporučuji bezlepkový s pravou vanilkou, případně můžete použít i jiný škrob na zahuštění)
  • dle chuti cukr – já mám nejraději kokosový/ palmový nebo xylitol … pokud budete mít sladké ovoce, není cukru vůbec třeba
  • 1/2 hrnku vody na rozmíchání pudinku + troška vody na dušení
  • můžete přidat trošku čerstvě jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citronu či pomeranče
  • piškoty – doporučuji cukrářské piškoty od Bio-nebio, jsou ze špaldové mouky a třtinového cukru

 

POSTUP:

Do hrnce dejte jablka a rebarboru – vše nakrájené na malé kousky, podlijte troškou vody a duste pod pokličkou do změknutí asi 15 minut. Pudink rozmíchejte v 1/2 hrnku vody, přidejte do dušených jablek a 2-3 minuty promíchávejte. Směs je hotova, teď přidejte citronovou kůru a ještě jednou hezky promíchejte. Do pohárků či sklenic vrstvěte na střídačku vrstvu piškotů (pro dospěláky máčených v kávě  klasika…) a vrstvu dušených jablek s rebarborou. Klidně si udělejte ještě třetí čerstvě – ovocné patro třeba z jahod či banánů.

Poslední vrstva by měla být z dušeného mixu. Pro extra mlsouny při servírování doporučuji navršit kopeček jogurtu, tvarohu, „rostlinného jogurtu či pudinku“, mascarpone, nebo že by zmrzliny?

Nechte si chutnat!

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.