PEČENÁ DÝŇOVÁ KAŠE

...pečená kaše s oříšky,  přelitá dokonalou směsí teplého koření...mmmmňam! Ať už si uděláte tuto kaši v týdnu či o víkendu, určitě se stane vašim rodinným receptem.

Chcete-li vyrobit chia "vejce", promícháme dohromady 3 lžíce vody a 1 lžíci chia. Nechte nabobtnat po dobu 3-5 minut a máte to!
4-6 porcí
 
INGREDIENCE:
  • 2 šálky ovesných vloček
  • ½ lžičky prášku na pečení (nejlépe ten bez fosfátů)
  • ¼ lžičky soli pro zvýraznění chuti
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžíce muškátového oříšku
  • ¼ lžičky kardamonu
  • hrst pekanů či jiných oblíbených ořechů
  • 1½ šálku mléka (používám neslazené mandlové nebo kokosové mléko)
  • 1 šálek uvařeného dýňového pyré
  • ¼ šálku čistého javorového sirupu
  • 1 polévková lžička semena chia + 3 polévkové lžíce vody (nebo 1 vejce)
  • ½ lžičky vanilky (nemusí nutně být)
POSTUP:
  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Ve velké míse smícháme vločky, prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek a kardamom. Přidáme ½ dávky ořechů (zbytek necháme na posypání vrchu).
  3. Smícháme mokré přísady - mléko, dýně, sirup, chia vejce / vejce a vanilku. 
  4. Mokré přísady přimícháme do směsi suché, nalijeme do pečicím papírem vyloženého menšího pekáče a posypeme zbytkem oříšků.
  5. Pečte na 180°C 25-30 minut.
  6. Podávejte s jogurtem/ rostlinným mlékem a troškou sirupu.
Pokud vám kaše vychladne, lze ji nakrájet jako buchtu 😉

POZNÁMKY K RECEPTU:

Jaký je nejlepší způsob, jak to znovu zahřát? Určitě můžete použít mikrovlnnou troubu na 30-60 sekund. Nebo kaši můžete dát do trouby při 180°C.

Změňte to! Neváhejte vyměnit pekanové pečivo za něco jako sušené brusinky, pokud se vám líbí. Nebo přihoďte na vrchol koláče několik čokoládových peciček před pečením