PALAČINKY Z POHANKOVÉ MOUKY

Proč všechno dělat jen z klasické mouky! Palačinky z pohanky lámanky jsou jasným důkazem, že bezlepková dieta nemusí být v žádném případě nuda, osobně už snad ani jiné palačinky dělat nebudu

INGREDIENCE:

4 porce

  • 180 g pohankové mouky hladké (záleží na velikosti banánu)
  • 500 ml vody (nebo 250 ml nahradit rostlinným mlékem)
  • 1 banán
  • kokosový olej na opékání
  • troška soli pro zvýraznění chuti

 

POSTUP:

Rozmixujte vodu s banánem, přidejte mouku, sůl a důkladně spojte v krémovité těstíčko.

Tenké palačinky opékejte na středně vysokou teplotu z obou stran. Nikdy jsem nebyla přeborník na palačinky a většinou jsem vytvořila spíše trhanec… Tyhle palačinky jdou obracet mnohem lépe, než palačinky z klasické mouky.

Pak už jen zbývá hotové palačinky pomazat tím, co máte rádi. Já jsem zvolila bezlaktózový tvaroh a bio marmeládu slazenou třtinovým cukrem.