KRÉMOVÁ POHANKOVÁ KAŠE S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Klasická porridge je nůďo! Vyzkoušejte krémovou kaši z pohanky! Je s tím maličko víc práce, ale výsledek za to stojí.

INGREDIENCE:

  • 170g (1 hrnek) pohanky loupanky namočené přes noc do vody (a poté propláchnuté - pohanka při namáčení trošku slizovatí, tak ať se vám líbí 😉 )
  • 750 ml (3 hrnky) vody
  • špetka (mořské) soli pro zvýraznění chuti
  • 250 ml (hrnek) kokosového mléka (pokud použijete krémové mléko z konzervy, bude to  o to lepší :), ale také kaloričtější
  • 1 hrst čerstvého ovoce (doporučuji lesní směs nebo lehce opečené více zralé ovoce, třeba cukrové hrušky, banán apod.)
  • med či javorový sirup dle chuti

POSTUP:
V hrnci zalijte pohanku vodou, přidejte sůl a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na střední stupeň a vařte přikryté po dobu 25 minut nebo dokud se voda z pohanky téměř nevyvaří. Přidejte polovinu koko. mléka a vařte dalších 5 minut nebo dokud kašička nemá silnou, krémovou konzistenci. Poté přidejte zbývající mléko a ovoce. Dobrou chuť!