KAMUT S MÁKEM

kamut...zapomenutá obilovina

Kamut je starověká varianta pšenice, která má ve srovnání s klasickou pšenicí dvojnásobně veliká zrnka, vyšší obsah živin – až o 40 % více bílkovin,  vyšší obsah vitamínů a minerálů.

INGREDIENCE:

  • kamut – 4 kopečky vařeného
  • 100 ml rostlinného nápoje ( mandlový, ovesný, pohankový, kokosový aj.)
  • 100 g mletého máku
  • 2 lžíce kokosového/palmového cukru/ medu
  • mletá skořice (a vanilka na ochucení)
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • lžíce rozinek
  • (troška rumu)

 

Na závěrečné dochucení můžete použít agáve, ale klidně i (odtučněný/ nízkotučný) tvaroh

POSTUP:

Dle návodu na obale uvařte kamut – je to jednoduché a v podstatě stejné, jako když vaříte rýži. Mezitím svařte mák v rostlinném nápoji s cukrem/medem a nechte vychladnout. Vmíchejte skořici, rozinky a mandle. Pokud chcete náplň hutnou, zahustěte ji mletými dětskými piškoty.