KAMUT S MÁKEM
kamut...zapomenutá obilovina

Kamut je starověká varianta pšenice, která má ve srovnání s klasickou pšenicí dvojnásobně veliká zrnka, vyšší obsah živin – až o 40 % více bílkovin, vyšší obsah vitamínů a minerálů.
INGREDIENCE:
- kamut – 4 kopečky vařeného
- 100 ml rostlinného nápoje ( mandlový, ovesný, pohankový, kokosový aj.)
- 100 g mletého máku
- 2 lžíce kokosového/palmového cukru/ medu
- mletá skořice (a vanilka na ochucení)
- 2 lžíce mletých mandlí
- lžíce rozinek
- (troška rumu)
Na závěrečné dochucení můžete použít agáve, ale klidně i (odtučněný/ nízkotučný) tvaroh
POSTUP:
Dle návodu na obale uvařte kamut – je to jednoduché a v podstatě stejné, jako když vaříte rýži. Mezitím svařte mák v rostlinném nápoji s cukrem/medem a nechte vychladnout. Vmíchejte skořici, rozinky a mandle. Pokud chcete náplň hutnou, zahustěte ji mletými dětskými piškoty.