DOMÁCÍ DATLOVÁ GRANOLA

Chrumkavá granola bez rafinovaného cukru nebo oleje - vyrobená z datlí, oříškového másla, ovesných vloček, skořice a směsi konopí, dýně a lněných semen!

INGREDIENCE:

  • Datle 200 g - musí být pro tento recept poměrně měkké, pokud to bude nutné, namočte je na hodinku do vody.
  • Mandlové nebo jiné oříškové máslo 130 g
  • Vanilka, lžička skořice či perníčkové koření a špetka soli.
  • Ovesné vločky 250 g. Můžete také zkusit vločky z quinoy či pohankové vločky. 
  • Směs konopí 65 g, dýně 75 g a lněných semen 65 g. Klidně si ale vymyslete směs vlastní, třeba chia, sezam a slunečnici. Ořechy jsou také v pořádku.

POSTUP:

Troubu předeřejte na 170°C a plech vyložte pečícím papírem. V mixéru vypracujte těsto ze všech ingrediencí krom semínek a vloček, jakmile budete mít hutnou pastu, která se maličko rozpadá, přidejte k ní vločky a semínka. Všechno pořádně ručně promíchejte a rozprostřete na plech. Pečte 30 minut. V průběhu pečení ještě alespoň 2x promíchejte, ať se granola upeče hezky ze všech stran. Po upečení nechte pořádně vychladnout a teprve poté přendejte do vzduchotěsné nádoby.