COBBLER

Cobbler? To jsou jemňoučké bochánky pečené v ovocné omáčce. To prostě musíte zkusit!

INGREDIENCE:

  • lesní směs ovoce/ třešně/višně/ meruňky/ švestky 500g 
  • hladká celozrnná mouka 180g
  • (přepuštěné) máslo 100g
  • podmáslí 160g
  • kokosový cukr/xylitol 80g + jemně mletý na posypání
  • kukuřičný škrob 35g
  • šťáva a kůra z poloviny citronu
  • prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky

POSTUP:

Zapněte troubu na 180°C. V misce smíchejte cukr, škrob a ovoce tak, aby bylo celé obalené. Pak přidejte šťávu a kůru z citronu a ještě jednou hezky promíchejte. Zapékací misku vyložte pečicím papírem a ovoce do ní vsypte.

Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva a máslo a vypracujte něco jako drobenku. Následně přilijte podmáslí a vypracujte lehce lepivé bochánky, které lžící ukrajujte a pokládejte v malých odskocích na ovoce do zapékací misky. Před pečením je ještě maličko posypte cukrem (ideálně mletým na moučku).

Pečte 45 min. Cobbler je výborný jak teplý, tak i studený.