CHIA PUDINK A PEČENÉ ŠVESTKY

… tak tohle je má vítězná snídaně asi na dlouhou dobu! Opravdová raketa chuťově i nutričně. Zkuste a uvidíte.

INGREDIENCE

  • 1/4 hrníčku chia semínek
  • 3/4 hrníčku rostlinného mléka (mandlové, ovesné, špaldové, rýžové, sojové atd.)
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo agáve
  • 3 zralé švestky (klidně i jiné ovoce)
  • 1 lžička kokosového cukru

 

POSTUP:

1 porce

Zapněte troubu na 250°C, dejte poloviny švestek do zapékací mističky řeznou stranou nahoru, posypte je rovnoměrně kokosovým cukrem a šup s nimi na 15-20 minut do trouby. Mezitím chia v misce smíchejte se sirupem a rostlinným mlékem a nechte 15 minut bobtnat (každých zhruba 5 min. promíchejte, ať nejsou slepená. Chia si můžete takto předpřipravit i večer a nechat plně nabobtnat přes noc v lednici). Po uplynutí zhruba 20 minut už jen stačí horké pečené švestky naskládat na chia pudink a polít švestkovo-karamelovým výpekem,

Dílo dokonáno. Tramtadadá – vítejte v Úžasňákově!!! S touto snídaní není možné mít špatné dopoledne!