SLANÝ CUKETOVÝ KEJK

INGREDIENCE:

  • kokosový olej/ klasický olej na vymazání formy
  • 3 větší cukety
  • 400 g ricotty
  • 3/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • 2 jarní cibulky nasekané najemno nebo velká hrst pažitky
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 1/4 hrnku nasekaného kopru
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku fety nebo balkánského sýru

 

POSTUP:

Předehřejte troubu na 160°C a nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle. Nastrouhanou cuketu lehce prosolte a nechte asi 15 minut odkapat, pustí vodu, kterou v tomto receptu nepotřebujeme. Vymažte středně velký pekáč/ formu olejem, ve velké míse smíchejte vymačkanou cuketu (k vymačkání klidně použijte ruce nebo plátýnko) s ricottou, parmazánem, česnekem, cibulkou, koprem a vejci (kdo chce, může klidně přidat i trochu nastrouhané citronové kůry). Vzniklé těsto rovnoměrně rozetřete na plech  a pečte asi hodinu. Poté kejk ještě posypte rozdrobeným balkánem či fetou a pečte dalších asi 15 minut.

Tento cuketový cheesecake je nejlepší den odležený studený.