MĚKOUČKÝ LNĚNÝ CHLEBA S PSYLLIEM BEZ ŠPETKY MOUKY

Jakmile si upečete tento chleba, budete rázem vědět, jak vypadá ketoráj!

OPRAVDU MĚKUČKÝ CHLEBA, PŘI JEHOŽ KONZUMACI ČLOVĚK NECHCE VĚŘIT, ŽE UVNITŘ NEJSOU ALESPOŇ ROZEMLETÉ VLOČKY NEBO ZKRÁTKA NĚCO ŠKROBOVÉHO NAVÍC... KOUZELNOU INGREDIENCÍ, KTERÁ DĚLÁ TOTO PEČIVO NESMÍRNĚ VELKÝM KONKURENTEM KLASICKÉHO CHLEBA, JE PSYLLIUM.

INGREDIENCE:

  • 4 vejce
  • slunečnicová semínka - mohou být i jiná
  • 2 vrchovaté lžíce psyllia
  • bílý jogurt natural 150 ml
  • 5 opravdu velkých polévkových lžic mletého lněného semínka
  • 1,5 lžíce prášku do pečiva
  • troška soli (není však třeba)

POSTUP:

Vše důkladně spojte, nalijte do silikonové chlebové formy a dejte péci na 30 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C. Poté nechte řádně vychladnout a krájejte klidně na slaboučké plátky.