VELIKONOČNÍ BERÁNEK

Pokud jste příznivci Velikonoc, beránek u vás určitě ani tento rok nebude chybět.

INGREDIENCE:

  • 100 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
  • 150 g špaldové mouky jemně mleté
  • 4 vejce
  • 180 ml rostlinného mléka
  • 100 g palmového cukru
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • lžička vanilkového extraktu, citronová kůra – krásně těsto provoní

 

POSTUP:

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na beránka vymažte tukem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem.
Do mísy prosejte mouky a přidejte prášek do pečiva. Žloutky oddělte od bílků a utřete je s palmovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přilijte mléko, citronovou kůru, olej a mouku.
Bílky ušlehejte v tuhý sníh a jemně zapracujte do těsta. Těsto pak vlijte do připravené formy a pečte asi 45 minut.
 
Máte hotovo!  Dobrou chuť a pěkné Velikonoce!