TVAROHOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE:

  • 250 g jemně mleté špaldové mouky (případně jiné celozrnné)
  • 6 lžic kokosového/ palmového cukru
  • 100 g kokosového oleje případně másla
  • 5 lžic rostlinného nápoje případně vody
  • 2 hrušky nebo jablka
  • 2 nízkotučné/odtučněné tvarohy
  • 3 vejce
  • vlašské ořechy

 

POSTUP:

Z mouky, 2 lžic cukru, másla a nápoje/ vody připravte těsto (možná se bude trochu drobit, ale to nevadí, protože se vrstvou tvarohu hezky spojí). Do nízké kulaté formy na koláč rozválejte/ naztlačte těsto prsty až k okrajům. Následně jej několikrát propíchněte vidličkou, aby se na něm neudělaly během pečení bubliny a dejte předpéct do vyhřáté trouby asi na 5 minut na 180 °C. Mezitím si připravte náplň z tvarohů vajec a zbytku cukru. Oloupejte hrušky/ jablka, zbavte je jádřince, překrojte v polovině a shora nakrájejte, ale nepřekrojte úplně. Tvarohovou vrstvu rovnoměrně rozetřete na koláč, naskládejte na něj ovoce (které ještě můžete lehce posypat cukrem) a koláč dozdobte vlašskými ořechy. teď už s ním jen šup do trouby na 180°C na 40-45 minut.