TAHINI DATLOVÉ SUŠENKY

Chutné veganské sušenky bez lepku a cukru!

INGREDIENCE:

asi 12 sušenek:

  • 1/3 hrnku tahini (pasta ze sezamu)
  • 1/2 hrnku sušených datlí bez pecek (předem namočených ve vodě na pár hodin pro změknutí – vodu z datlí zceďte a oslaďte si s ní pak třeba smoothie nebo snídaňovou kaši  )
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky skořice + můžete pro vůni přidat kapku vanilkové esence nebo pomerančové kůry
  • 3 lžíce kokosové mouky (skvěle saje, zkoušela jsem i ze špaldové mouky, jemně mletých ovesných vloček a rýžové krupičky a těsto se docela lepí, takže je třeba přidat mouky více. Každopádně výsledek je také moc dobrý

POSTUP:

Předehřejte troubu a vyložte plech pečicím papírem. Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, pokud bude moc lepit, přidejte ještě trošku mouky.  Vyválejte z těsta váleček , který nakrájejte na zhruba stejné kousky. Vezměte vidličku a do každého kousku ji otiskněte 2x tak, aby vznikla mřížka. Pečte asi 10 minut, dokud nejsou sušenky narůžovělé.