PERNÍČKY

Věděli jste, že předchůdce dnešních perníčků nalezli archeologové už v egyptských hrobkách? Perníčky byly nejdříve jednoduché placičky a postupně se vyráběly pomocí různých formiček z pálené hlíny či ze dřeva.

INGREDIENCE:

INGREDIENCE NA ZDRAVOU VARIANTU:

  • 20 dkg hladké a 20 dkg špaldové jemně mleté mouky
  • 14 dkg mletého palmového/ kokosového cukru
  • 6 dkg kokosového oleje/ řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 10 dkg medu
  • 2 lžíce kakaa
  • koření stejné jako výše, čerstvě strouhaná kůra

POSTUP:

Postup na perníčky na obrázku výše, příprava polevy je pro siláky – prosejte cukr, přidejte bílek a citronovou šťávu – pozor – bez peciček!!! Směs nejlépe ručně vymíchejte metličkou do tuhého sněhu – zabere to asi 10-15 minut. Ručně připravený sníh na perníčcích neteče a krásně drží tvar. Na zdobení vám postačí obyčejný pytlík, kterému ustřihnete špičku.