PALEO SUŠENKY

Co zdravého na zobnutí k čaji či odpolední kávě/ před sportem/ dětem do školy/ sobě do práce???

ŘEŠENÍM JE PALEO SUŠENKA!

Proč paleo? Díky absenci kypřidla, lepku a mléka se dobře tráví, obsahuje spoustu minerálů a prima mastných kyselin ze lněného semínka. Paleo sušenka má navíc i spoustu vlákniny, která podpoří střevní peristaltiku  A na závěr 1 výhoda pro kuchařinky – nejsou vůbec pracné a není po nich moc špinavého nádobí

INGREDIENCE:

10 ks sušenčiček:

  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 3 lžíce mletého lněného semínka (pomelte doma, nekupujte předem mleté – mleté oříšky a semínka snadno žluknou)
  • velká lžíce medu
  • lžíce rozinek
  • lžíce slunečnicových -ale i jiných- semínek dle obliby
  • 1 vejce

POSTUP:

Předehřát troubu, vše smíchat, uplácat do tvaru sušenek a péct 15 min na 180°. 😉

Kokosová mouka se vyrábí z čerstvých kokosových ořechů – šetrně usušená dužina kokosových ořechů se vylisuje, tím se oddělí kokosový olej a pak se semele na jemný prášek.

Kokosová mouka má vysoký obsah vlákniny – až 39 %! Obsahuje málo jednoduchých cukrů a má vysoký obsah bílkovin (až 20 %). Kokosová mouka je skvělým pomocníkem při hubnutí, protože dodává pocit sytosti a lehce se tráví.

Kam s ní?

Na pečení/ výrobu čokolády, pudinků, želé/ do omáček/ polévek/ koktejlů/ smoothie/ jogurtů.