NUGÁTOVÝ ŘEZ BEZ MLÉKA A LEPKU

INGREDIENCE:

na korpus

  • 4 vejce
  • 110 g mletých ořechů (použila jsem mandle)
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku (bez fosfátů)
  • špetka soli
  • 2 lžíce medu

na nugátový krém potřebujete

  • 3 lžíce panenského kokosového oleje
  • 4 lžíce kakaa (skvělé je nepražené kakao, ale maličko chutná jinak)
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 2-3 lžíce rozehřátého medu
  • švestková povidla

POSTUP:

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s medem, přidejte ořechy, kakao, prášek do pečiva, sůl a do takto vzniklého těsta postupně pomaličku opatrně vmíchejte sníh z bílků. Nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut při 180°C , následně ztlumte teplotu na 150°C a pečte dalších 25 minut. Korpus nechte důkladně vychladnout.

Tekutý kokosový olej důkladně vymixujte s ostatními ingrediencemi na krém. Vychladlý korpus potřete silnější vrstvou povidel a následně rovnoměrnou vrstvou připraveného krému a vložte do lednice ztuhnout. Pokud nejste fanouškem povidel, nevadí, řez je výtečný i bez nich – korpus klidně rovnou potřete nugátovým krémem