NETRADIČNÍ ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S CIZRNOU

jednou ochutnáte a zamilujete se...

INGREDIENCE:

  • 400 g vařené cizrny (konzervované – scezené a propláchnuté)
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
  • 200 g palmového cukru
  • 70 g kakaa/ karobu
  • 2 lžičky kypřicího prášku  do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 lžička jedlé sody
  • tuk na vytření formy a trocha mouky na vysypání

 

POSTUP:

Cizrnu rozmixujte dohladka a vyšlehejte ostatní suroviny, nalijte do menší formy (vymazané+vysypané) a pečte na 170°C á 50 min)/ v muffinkových formičkách na 170°C á 20 min.)

Tento čokoládový dezert je překvapivě dobrý a zároveň nízkokalorický. Strávníci zaručeně nepoznají, z čeho je vyroben!