MANDLOVO – KOKOSOVÝ MOUČNÍK

Je libo klasický recept s vejci či veganská verze moučníku?

INGREDIENCE:

INGREDIENCE NA „VAJEČNOU“ VARIANTU KOLÁČE do 1 klasické kulaté dortové formy:

  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1 1/2 hrnku mandlové mouky (klidně ale i drtě po výrobě domácího mlíčka)
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka (sojové, mandlové, kokosové aj.)
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 3 vejce
  • lžička vanilkové tresti
  • pytlík prášku do pečiva bez fosfátů

INGREDIENCE NA VEGANSKOU VARIANTU KOLÁČE do 1 klasické kulaté dortové formy:

  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1 1/2 hrnku mandlové mouky (klidně ale i drtě po výrobě domácího mlíčka) nebo na prášek rozemletá slunečnicová semínka  a kešu v poměru 1:1
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka (sojové, mandlové, kokosové aj.)
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 2 středně velké banány – rozmixované na kaši
  • lžička vanilkové tresti/ lžíce amareta
  • pytlík prášku do pečiva bez fosfátů
  • (1 lžíce kakaa – nemusí být,  já dala do poloviny těsta a získala tak dvoubarevný koláč)

POSTUP:

Předehřejte troubu, smíchejte sypké ingredience, ve druhé míse vyšlehejte cukr s tekutým olejem, trestí a vejci (banány). Společně vše spojte a vlijte do formy – předem vymazané (já mažu kokosovým olejem) a vysypané strouhaným kokosem. Pečte á 40 min na 180°C.

Perfektní moučník bez mouky. Pokud dozdobíte zakysanou smetanou a marmeládou, už to opravdu nebude mít žádnou chybičku.