MANDLOVÉ COOKIES

Tak přesně tohle jsou parádní sušenky, které překypují skvělými tuky z oříšků a nemají v sobě ani špetku mouky. Dejte si je k jogurtu, místo müsli nebo jen tak! 😉

INGREDIENCE:

  • 2 a 1/2 hrníčku mandlové mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce xylitolu nebo erythritolu (sušenky budou jemně sladké, pokud chcete intenzivnější chuť, cukr si přidejte
  • špetku soli pro výraznější chuť
  • 2 vejce
  • 1/4 hrníčku kokosového oleje
  • lžička citronové šťávy
  • pro mlsouny hrst kousků vysokoprocentní čokolády

POSTUP:

Zapněte si troubu na 175°C, připravte plech a na něj pečicí papír. Vezměte větší mísu, dejte do ní všechny suché ingredience a promíchejte. Poté v menší míse spojte vejce, olej a citronovou šťávu. Následně vyklopte menší misku do té větší a vše důkladně spojte v celistvou kuličku nejlépe pomocí rukou 😉

Z těsta vyvalujte menší kuličky, které pomocí dlaní trochu rozplácněte do tvaru sušenky 🙂 Na plech ke klaďte alespoň 1 cm od sebe , aby se při pečení náhodou neslepily. Kuličky pečte na 175°C  asi 20 minut do zlatova. Hotové sušenky skladujte v uzavřené dóze v lednici po dobu max.5 dnů.