MAKOVEC BEZ MOUKY A KYPŘICÍHO PRÁŠKU

Tak tohle je fakt makovec s velkým M! Žádná mouka, kypřicí prášek, kvásek ani soda.Spoust a VÁPNÍKU a dalších minerálů ukrytých v máku. Spousta přirozených BÍLKOVIN z vaječného bílku. Krásně lehoučký a chutný musíte jej prostě zkusit taky

INGREDIENCE:

  • 5 vajec (ne rovnou z lednice!)
  • 120 g jemně mletého kokosového cukru
  • 200 g mletého máku
  • 70 g kokosového oleje (postavte jej na chvilku někam do tepla, ať vám krásně teče – POZOR, NESMÍ BÝT TEPLÝ kvůli vajíčkům, do kterých jej přidáte)

 

Pokud budete chtít polevu, pak může být klasická citronová z kokosového cukru, kvalitní marmeláda nebo rozpuštěná čokoláda.

POSTUP:

Předehřejte si troubu. Vejce rozdělte na žloutky a na bílky. Žloutky vyšlehejte s 1/2 cukru do hladkého krému (asi 2 – 3 minutky). Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, přidejte 2. 1/2 cukru a šlehejte, dokud sníh neztuhne. Žloutkovou pěnu, sníh, mletý mák a vlažný olej v míse opatrně smíchejte. Pečicí formu si vyložte pečicím papírem - tak to dělám já, forma se po upečení jen opláchne a odpadá tak mytí připečených okrajů + se váš výtvor z formy lépe tahá), pokud máte silikonovou, pak není, co řešit..no a ostatní vymazávají a vysypávají 🙂

Makovec vlijte do formy, povrch ještě stěrkou uhlaďte do rovinky a šup s tím do trouby, pečte 25-30 minut na 180°C. Jakmile se koláč dopeče a vychladne, doporučuji moc dlouho nečekat, protože by na vás taky nemuselo zbýt.