KINDER MLÉČNÝ ŘEZ – domácí (zdravé) provedení

Kinder mléčný řez domácí výroby - chlazená mléčná svačinka bez konzervantů a barviv 🙂

INGREDIENCE:

INGREDIENCE NA TĚSTO:

Nabízím dvojí provedení  záleží jen na vás a na stavu vašich zásob ve spíži, který postup si vyberete, obě těsta jsou moc dobrá.

VARIANTA TĚSTA Č.1:

    • 6 vajec

    • 6 lžic špaldové mouky

    • 2 lžíce holandského kakaa

    • 1/2 prášku do pečiva

    • 5 lžic palmového cukru

POSTUP:

Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Žloutky v míse smíchejte s cukrem, přisypte mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec opatrně ručně vmíchejte sníh z bílků. 
Nachystejte si dva plechy, vyložte je pečicím papírem a na každý nalijte 1/2 připraveného těsta a rovnoměrně rozetřete (těsta nebude moc). Dejte péci do předehřáté trouby při 180°C na cca 8-10 minut.

VARIANTA TĚSTA Č.2:

    • 2 polévkové lžíce bramborového škrobu

    • 2 polévkové lžíce kakaa

    • 3 vejce

    • 2 lžíce medu

POSTUP:

Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Žloutky v míse smíchejte s medem, škrobem a kakaem. Nakonec opatrně ručně vmíchejte sníh z bílků. 
Nachystejte si dva plechy, vyložte je pečicím papírem a na každý nalijte 1/2 připraveného těsta a rovnoměrně rozetřete (těsta nebude moc). Dejte péci do předehřáté trouby při 220°C na cca 12 minut.

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • 500 g odtučněného tvarohu z vaničky

  • palmový cukr/med – množství nechám na Vaší chuti

  • 1 lžičku vanilkového aroma/ vanilky nebo 2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry

Tvaroh vyšlehejte s cukrem a vanilkovým aroma.
Vychladlé kakaové pláty opatrně sejměte z pečicích papírů. Jeden z plátů rovnoměrně potřete krémem a druhým jej přiklopte. Dejte alespoň na hodinku vychladit do lednice a dobrou chuť.