KÁVOVÉ CUKROVÍ S VRÁSKAMI

Chutí a vůní trošku připomíná klasické sádlové cukroví…

INGREDIENCE:

asi 15 ks:

  • 3/4 hrnku kakaového prášku
  • 3/4 hrnku palmového cukru
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje (kokosový/ řepkový)
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu – nemusí nutně být
  • 1 hrnek špaldové hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku (nejlépe bez fosfátů)
  • 2 lžičky prášku instantní kávy
  • špetka soli
  • mletý palmový cukr na obalení kuliček před pečením

POSTUP:

Smíchejte suché ingredience, přidejte k nim vyšlehaná vejce, vanilkový extrakt a olej. Vytvořte kuličku těsta, kterou dejte do lednice na několik hodin odpočinout. 

Předehřejte troubu na 250°C, z těsta uválejte asi 15 malých kuliček, které ještě před položením na plech s pečicím papírem lehce oválejte v jemně mletém cukru a dejte péct na 10-12 minut na 220°C.

Pečením kuličky maličko naskočí, jejich povrch zdobně popraská.