KAKAOVÁ BUCHTA S NEKTARINKAMI 

INGREDIENCE na jednu chlebíčkovou formu, příprava 30 minut, pečení 50 minut:

  • 6 ks zralých nektarinek (mohou být ale i broskve, meruňky, švestky, třešně, rybíz či maliny)
  • hladká mouka (může být z 1/2 hladká celozrnná)
  • kakao/karob 50g
  • cukr - xylitol/ kokosový/ kvalitní třtinový 150g
  • podmáslí nebo kefír 340 ml
  • Skyr ("jogurtový tvaroh") 140g
  • přepuštěné máslo nebo panenský kokosový olej 75g
  • vejce 2 ks
  • 4 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli

POSTUP:

Zapněte si troubu na 180°C a formu si vyložte pečicím papírem. Nektarinky zbavte pecky a nakrájejte na klínky. V jedné míse smíchejte suché ingredience - prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva, cukr a sůl a důkladně promíchejte. Do druhé mísy dejte vše tekuté - vejce, skyr, podmáslí. Nejdříve opět důkladně promíchejte a poté přidejte do mísy k suchým ingrediencím. Doporučuji nepoužívat šlehač, raději vše spojte ručně pomocí metličky. Následně vlijte polovinu těsta do formy, naskládejte na něj 1/2 nakrájených nektarinek, přilijte 2. 1/2 těsta a poklaďte zbytkem nektarinek a pečte na 180°C 50 minut. Před koncem vyzkoušejte špejlí, jestli je buchta důkladně propečená (těsto se při vytažení špejle na ní nesmí nalepit).

Buchtu nechte vychladnout ve formě, pak ji teprve vyklopte a rozkrájejte 😉 jinak by se mohlo stát, že bude nehezky placatá