HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Dezerty , jejichž základ je tvořen ovocem nebo zeleninou, jsou vždy krásně vláčné a nikdy tolik neublíží linii – obsahují totiž velké množství vlákniny, která nemá energii.

INGREDIENCE:

  • 2 vejce
  • půl hrnku oleje
  • 2/3 hrnku kokosového cukru (můžete použít i med, jen bude výsledek o něco méně sladší)
  • 2 hrnky jemně mleté špaldové mouky (když použijete klasickou polohrubou, nic se nestane  , koláč je díky hrušká plný vlákniny )
  • 3 hrnky strouhaných hrušek
  • 3/4 hrnku mletých vlašských oříšků nebo slunečnicových semínek
  • lžička mleté skořice
  • 1 kypřící prášek ideálně bez fosfátů

 

NA KRÉM:

  • 150 g odtučněného tvarohu ve vaničce
  • 1 rozpuštěná čokoláda
  • Med / kokosový cukr podle chuti (na oslazení)
  • kakao

POSTUP:

V míse smíchejte všechny ingredience, pokud bude těsto příliš tuhé, můžete ho zředit kapkou vody. Předehřejte troubu, vymažte dortovou formu tukem a vysypte kokosovou moučkou. Pečte na 180 °C zhruba 40 minut. Hotový korpus nechte vychladnou.

Mezitím připravte krém – všechny ingredience spolu vyšlehejte (pokud spojíte rozehřátou čoko se studeným tvarohem a – tak jako já- s mícháním moc nespěcháte, možná bude výsledkem stracciatella, stejně jak to bylo v mém případě – v konečném výsledku však kousky čokolády nechutnaly vůbec zle  ).

Koláč potřete a dozdobte čerstvými hruškami nebo oříšky.