HŘÍŠNĚ ZDRAVÉ BROWNIES

Supr rychlý recept? Tady je:

INGREDIENCE:

konzerva sterilovaných fazolí cca 425 ml (bílé/červené), anebo cizrna – v BIO kvalitě! (jde je však samozřejmě dopředu uvařit a počkat na zchladnutí = lepší varianta)

  • 70g kakaa nebo karobu
  • 70g ovesné mouky (nebo doma jemně mleté ovesné vločky)
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky bezfosfátového kypř. prášku
  • 60g javorového sirupu nebo medu
  • 30g kokosového oleje
  • pár kousků kvalitní hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • trochu rostlinného mléka nebo vody, pokud by bylo těsto příliš husté

 

nebo:

  • konzerva sterilovaných fazolí cca 250g (bílé/červené), anebo cizrna – v BIO kvalitě! (jde je však samozřejmě dopředu uvařit a počkat na zchladnutí = lepší varianta)
  • 150 g cukety rozmixovat společně s fazolkami
  • 50g kakaa nebo karobu
  • 70g pohankové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 60g medu
  • 30g kokosového oleje
  • pár kousků kvalitní hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 170°. Všechny ingredience, vyjma čokolády se rozmixují dohladka (dá to trochu práci). Pokud je těsto příliš husté a opravdu nejde rozmixovat, přidá se voda nebo rostlinné mléko, ne však příliš mnoho.
Kdo chce, přidá do rozmixovaného těsta pár kousků čokolády (jako překvapení).  Připravíme si malou formu, těsta není mnoho. Vložíme pečící papír, vlijeme těsto, na které můžeme ještě navrch dát pár kousků čokolády.
Pečeme v předehřáté troubě cca 25-35 minut. Hotové těsto poznáme za pomocí špejle. Těsto by se mělo zdát trochu syrové, což rozhodně není na škodu a syrové rozhodně není, je to vlastnostmi ingrediencí :).
Po vyjmutí z trouby necháme brownies zchladnout. Můžeme, nemusíme, ještě dát na hodinu do lednice vychladit.
Dobrou chuť.