DÝŇOVÝ KOLÁČ PRO VŠECHNY MILOVNÍKY HOKKAIDÓ

INGREDIENCE:

KORPUS

  • 100g polohrubé mouky
  • 150g jemně mleté špaldové mouky
  • 130g kokosového oleje nebo ghí (přepuštěné máslo – můžete koupit hotové nebo připravit, recept zde), pokud se vám tělo bude moc drolit , přidejte ještě trošku
  • 1 vejce
  • 2 lžíce palmového cukru
  • citronová kůra z poloviny velkého citronu nebo limetky

NÁPLŇ

  • 1 dýně hokkaidó – středně velká
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic medu
  • 2 lžíce jogurtu (ideální je Hollandia, případně Provamel nebo Alpro pro vegetariány) nebo zakysané smetany
  • lžička skořice
  • 2 vejce

POSTUP:

V misce smíchejte cukr, mouky, citronovou kůru, tuk a vajíčko. Vypracujte těsto, které nechte uležet v lednici po dobu, co si budete připravovat náplň do koláče. Dýni omyjte, vydlabejte a nakrájejte na malé kousky. Následně ji duste v trošce vody pod pokličkou na mírném ohni do měkka. Poté ji slijte a rozmixujte na pyré. Do vychladlého pyré přidejte zbytek ingrediencí a ještě jednou rozmixujte, ať nikde nejsou hrudky. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a odleželé těsto vyválejte a vyložte s ním dno formy i její okraje. Pokud se bude drolit, netrapte se s válením a  těsto do formy vtlačte prsty, výsledek bude taky super

Náplň vlijte do formy vyložené těstem a šup s tím do trouby na asi 40 minut při 200°C. Po upečení nechte vychladnout a před podáváním posypte skořicí.