DOMÁCÍ PRAVÉ TIRAMISU
Když dezert tiramisu, pak jedině ten pravý. Díky vajíčkům je plný bílkovin a pokud vhodně zvolíte cukr, pak už není důvod, proč se mu vyhýbat.

INGREDIENCE:
- 500 g pravého mascarpone
- 5 lžic kokosového cukru
- 5 čerstvých vajec
- amaretto
- hrnek silné kávy
- pytlík cukrářských piškotů
POSTUP:
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků vyšlehejte sníh. Do žloutků přidejte mascarpone, dobře promíchéjte a nakonec pomalu vmíchejte sníh z bílků.
Piškoty namáčejte do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely.
Do připravených pohárků dejte jako první vrstvu piškoty namočené v kávě s kapkou alkoholu, které pokryjete vrstvou krému, poté zase vrstvu piškotů a krému, piškotů a krému. Na závěr poprašte instantní kávou, kakaem či karobem. Nechte minimálně 3 h zatuhnout v lednici.