DOMÁCÍ PRAVÉ TIRAMISU

Když dezert tiramisu, pak jedině ten pravý. Díky vajíčkům je plný bílkovin a pokud vhodně zvolíte cukr, pak už není důvod, proč se mu vyhýbat.

INGREDIENCE:

  • 500 g pravého mascarpone
  • 5 lžic kokosového cukru
  • 5 čerstvých vajec
  • amaretto
  • hrnek silné kávy
  • pytlík cukrářských piškotů

 

POSTUP:

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků vyšlehejte sníh. Do žloutků přidejte mascarpone, dobře promíchéjte a nakonec pomalu vmíchejte sníh z bílků.
Piškoty namáčejte do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. 
Do připravených pohárků dejte jako první vrstvu piškoty namočené v kávě s kapkou alkoholu, které pokryjete vrstvou krému, poté zase vrstvu piškotů a krému, piškotů a krému. Na závěr poprašte instantní kávou, kakaem či karobem. Nechte minimálně 3 h zatuhnout v lednici.