DOMÁCÍ FLAPJACK

Připravte si doma flapjack (nebo chcete-li po našem – müsli tyčinku), která bude bez přidaného cukru, tuku a mouky. Prostě zdravá, velmi chutná a ve srovnání s kupovaným flapjackem za pár korun!

INGREDIENCE:

na asi 10 ks:

  • 200g ovesných vloček
  • 50g jemně mletých slunečnicových semínek (mohou být i dýňová, sezam, konopná semínka, kešu oříšky, mandle aj.)
  • 50g rozinek nebo sušených meruněk/ višní sekaných na menší kousky
  • 200g předem namočených sušených datlí bez pecek (stačí namočit na pár hodin do vody a krásně změknou, udaná gramáž je bez vody – tu použijte třeba do smoothie, byla by jí škoda vylít)
  • 2 větší zralé banány
  • 1/2 velkého jablka – hrubě nastrouhaného
  • lžička mleté skořice

POSTUP:

Předehřejte si troubu a nachystejte podlouhlou formu na chleba (vyložte ji pečicím papírem). Do mísy dejte vločky, mixovaná semínka či oříšky, kaši z rozmixovaných banánů a datlí, přidejte rozinky, strouhané jablko a skořici. Důkladně spojte a řádně natlačte do formy.

Pečte na 180°C 20 minut. Pak nechte vychladnout. Už jen zbývá nakrájet tyčinky. Pokud každou zvlášť zabalíte  do pečicího papíru či ještě lépe potravinářské folie, budou vám skvělou svačinkou na cesty, do práce, do školy, po sportu apod. Doporučuji je uchovávat v lednici.

Tyčinky se skoro nedrobí, nemusíte se bát, že z nich budete mít hromádku müsli.